Faith

Faith - of geloof - is voor mij het fundament van mijn bestaan. Wat ik geloof is eeuwen geleden samengevat in de Apostolische Geloofsbelijdenis (zie hier). En dit geloof werkt door in mijn hele leven en geeft me hoop op een eeuwige toekomst bij God.

Bij 'faith' denk ik o.a. aan de volgende dingen:

Bijbel
Ik geloof dat de Bijbel het woord van God is, waarin Hij ons laat zien Wij Hij is, wat Hij in de geschiedenis heeft gedaan, wat Hij nog gaat doen en wat Hij nu van ons vraagt. Eén van de onderwerpen waarover ik schrijf, is de Tora - de vijf boeken van Mozes - waarover ik een cursus volg. Maar de Bijbel is meer dan dat en ook daarover hoop ik te schrijven. Zie FAITH en.. de Bijbel.

Dagelijks leven
Mijn relatie met God, het geloof in Hem, is de basis van waaruit ik wil leven. Gebed, het lezen van de Bijbel en ontmoetingen met andere christenen. Bij blijdschap dankbaarheid naar God. Bij beslissingen vragen naar Gods wil. Bij moeilijkheden vertrouwen op Gods hulp. Bij alles proberen te zijn zoals Jezus. Nee, dat gaat niet vanzelf, is niet altijd makkelijk, maar het is wel alles waard en dat wil ik graag met je delen. Zie FAITH en.. dagelijks leven.

Feestdagen
Belangrijke gebeurtenissen rondom het leven van Jezus vieren we met de feestdagen. Kerst, Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart, Pinksteren. Vooral rond Kerst en Pasen hangt een commerciële sfeer, maar het is veel meer dan dat. Hoe leef je toe naar een feestdag? Wat zegt het jou persoonlijk? Wat doe je wel, wat doe je niet en waarom? Ik deel (nog) graag hoe ik de feesten vier. Zie FAITH en.. feestdagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten