woensdag 30 januari 2013

Yellow!

fleurig kussen op de bank
Vanmiddag keek ik eens rond in mijn woonkamer en het viel me op dat geel een terugkerende kleur was in de dingen die er staan. Het zag er - met de zon die naar binnen scheen - zo gezellig uit dat ik gelijk mijn fototoestel pakte - dan kunnen jullie een beetje meegenieten!

Geel, mij is ooit gezegd dat het de kleur van de haat is. Voor mij is het de kleur van...

Niet de kleur van haat dus. Nee, geel is voor mij de kleur van liefde, van even laten merken 'ik denk aan je'.

ranonkels en narcissen
Zo kreeg ik vorige week de eerste tekenen van het voorjaar in huis, doordat iemand me de mooie gele narcissen gaf. En sinds gisteren staat er een prachtige bos gele ranonkels op de piano, ook een cadeautje.

Ik geniet enorm van de mooie gele bloemen, het zijn voor mij kleine zonnetjes die me de liefde en blijk van aandacht laten voelen. Heerlijk om deze fleurigheid in huis te hebben nu ik vanwege burnout/overspannenheid zoveel thuis ben.

grapefruits en sinaasappels
En dan nog de mooie gele grapefruits in de fruitschaal. Ze zijn niet alleen erg lekker - vind ik - maar het staat ook zo gezellig. Ze nodigden me uit om wat liefs te doen voor J. als hij thuiskomt uit zijn werk. Van grapefruitsap houdt hij niet, dus pakte ik de sinaasappels en perste ik een vitamine-rijk sapje voor hem - en gelijk ook voor mezelf (wat op de foto ook best geel oogt). Het werd gewaardeerd en daarmee staat het voor mij vast:

Geel is de kleur om elkaar te laten weten
 'ik denk aan je'! 

Dus als je thuis, op internet of in de winkel iets ziet wat geel is, bedenk dan eens wie je er blij mee zou kunnen maken! Ongetwijfeld zal het een vrolijke lach op iemands gezicht toveren (smilies zijn tenslotte ook heel vaak geel)! Mijn gele cadeautje voor jullie:

van Pinterest4 opmerkingen:

 1. Leuk! Mijn gordijnen zijn okergeel :-) Wij mochten aan onze nieuwe buren geen gele bloemen geven, vroeger, omdat dat geassioceerd met met haat. Ze waren asielzoekers. Echt een heel leuk blog je om te lezen. Wat heb jij veel geel in huis zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke blog! Ik had vroeger thuis een heerlijke gele slaapkamer en dat was ook heerlijk rustgevend. Dus geel is ook de kleur van RUST!

  Veel zegen Annelies!

  Groetjes
  Andrea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's! Voor mij is de kleur geel, de kleur van de lente! Van de vogeltjes die weer volop lente-deuntjes kwetteren, van de vele narcissen, van het warmere weer, van vrolijke kleurrijke rokjes, etc. en nu dus ook van "Ik denk aan je"! Dank je wel voor deze leuke nieuwe associatie met geel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haa, mooie blog heb je zeg! Kleurrijk! :D

  BeantwoordenVerwijderen